Alhamdulillah dalam susah payah mengharung segala ujian kehamilan seperti Hyperemesis Gravidarum dan sebagainya, akhirnya sampai juga saya dan baby ke minggu ke-37. Harapan saya semoga kali ini saya akan bersalin dengan amat mudah dan tanpa kesakitan dan kekoyakan :)

Dalam menempuh trimester ketiga ni, sejujurnya saya terlalu banyak rasa malas. Malas nak bangun dari katil, malas nak memasak, malas nak mengemas, malas nak laundry..teruk benar kemalasan kali ini. Tapi disebabkan saya ada 3 anak kecil dan yang paling kecil tu pulak baru je setahun 7 bulan masih berlampin lagi, maka malas-malas pun kena juga bangun uruskan mereka, kena juga masak, kena juga mengemas, mencuci dan sebagainya. Pelik juga saya sebab bertentangan dengan nesting instinct yang

Kadang terdetik dalam hati alangkah seronoknya jika ada maid atau bibik kan :)

Tapi sekarang belum mampu nak ambil khidmat pembantu rumah, kos permulaan nak bayar agensi tu pun dah terlalu mahal buat kami. Jadi hiduplah ikut ukuran baju sendiri :)

Walaupun dah masuk minggu ke-37, takde sebarang persiapan khusus yang dilakukan, kami takde beli sebarang pakaian baru atau perkakasan baru untuk baby. Sebab saya dah periksa-periksa, baju-baju dan perkakasan lama dari baby Umar pada tahun 2011 dulu masih terlalu baik keadannya, boleh dipakai semula setelah di cuci nanti (tengok tu cuci pun belum…kalau tiba-tiba baby keluar, jenuh la nak bergegas cari baju bersih)

Tapi secara peribadi, persiapan kesihatan, emosi dan mental untuk melahirkan yang saya utamakan. Saya mula membuat bacaan untuk kelahiran yang sejahtera, saya turut tak tinggal makan vitamin dan makanan tambahan untuk kehamilan seperti multivitamin dengan iron, kalsium, protein dan banyak lagi. Saya perlu pastikan tubuh saya sihat supaya selepas melahirkan proses penyembuhan berlaku dalam kadar yang cepat agar saya boleh kembali menjalankan tugas-tugas sebagai ibu kepada anak-anak soleh saya dengan cemerlang.

Dalam minggu ke-37 ni, Braxton Hicks iaitu otot rahim membuat latihan pengecutan dan pengenduran sebagai persiapan menghadapi proses kelahiran, makin kerap berlaku. Alhamdulillah tiada rasa sakit, cuma perut makin kerap mengeras. Menurut doktor dan juga orang-orang berpengalaman, perut saya masih tinggi, maka mungkin saya belum lagi mendekati hari melahirkan. Banyak lagi la yang saya boleh buat sementara menunggu baby lahir :)

Saya perlu siapkan beberapa list untuk makanan berpantang dan rutin penjagaan berpantang. Supaya caretaker saya nanti boleh ikut plan dan guidelines yang telah saya sediakan :)

InshaALLAH seperti sebelum ini saya akan berpantang dengan cara tradisional gabungan amalan masyarakat Jawa dan Cina :)

Nak tahu macam mana cara berpantang tu? inshaALLAH dalam entry akan datang.

Doakan saya dan baby sentiasa sihat dan saya dapat bersalin dengan super mudah ya :)

Pengedar Shaklee / Stokis Shaklee / Pengedar Vivix Shaklee / Stokis Vivix Shaklee / Agen Vivix Shaklee

 

Team Pengedar Shaklee / Stokis Shaklee / Pengedar Vivix Shaklee dan Stokis Vivix Shaklee Terbesar Di Malaysia.

Kami berpengalaman 20 tahun dalam Shaklee dan mendapat bimbingan doktor pakar nutrisi. Exclusive bila Beli Produk Shaklee dan Beli Vivix Shaklee dengan kami,

Anda dapat hadiri seminar bimbingan kesihatan oleh doktor pakar nutrisi secara Percuma.

Kami Pengedar Shaklee dan Stokis Vivix Shaklee COD Kuala Lumpur, Putrajaya, Shah Alam, Selangor, Kuantan Pahang, Terengganu, Kota Bharu Kelantan, Perlis Pulau Pinang, Kedah, Perak, Melaka, Negeri Sembilan, Kota Kinabalu Sabah, Miri, Sarawak, Brunei, Singapore

PENGEDAR SHAKLEE

PENGEDAR SHAKLEE



  1. Cari Vivix Shaklee ? Klik > Pengedar Vivix Shaklee Terbaik Malaysia

  2. Cari Katalog Produk Shaklee ? Klik > Harga Produk Shaklee Malaysia

  3. Cara Nak Jadi Ahli Shaklee ? Klik > Daftar Ahli Shaklee Paling Pantas

  4. Cari Senarai Pengedar Shaklee ? Klik > Pengedar Shaklee dan Stokis Shaklee

  5. Nak Beli Barang Shaklee ? Beli Shaklee Online Dari HQ di sini > Cara Beli Shaklee Online 

  6. Nak Tahu Tentang Vivix Shaklee? Klik Harga Vivix Shaklee

  7. Nak Buat Bisnes Shaklee ? Klik Daftar Pengedar Shaklee


 


Tahniah kerana memilih kumpulan Pengedar Shaklee / Stokis Shaklee / Ejen Shaklee / Pengedar Vivix Shaklee / Agen Vivix Shaklee terbaik di Malaysia