7 Cara Merawat Bayi Demam, Batuk dan Selsema

Salam sejahtera semua, dalam entry ni saya nak kongsikan cara merawat bayi demam, batuk dan selsema menggunakan kaedah natural tanpa penggunaan ubat dadah.
Rasanya ramai dah tahu yang saya mengamalkan pendekatan natural untuk kesihatan anak-anak saya. Sejak kes Ibrahim mengalami kerosakan hati akibat penggunaan paracetamol dan antibiotik berpanjangan di hospital dulu, saya dah jadi fobia sangat2 dengan hospital dan ubat-ubatan..
 
Cabarannya ialah bila bayi saya alami demam atau batuk dan selsema… saya perlu ikhtiar cara untuk merawat bayi demam atau batuk dan selsema.
Cara Merawat Bayi Demam
Cara Merawat Bayi Demam
 
Saya tetap bawa anak untuk diperiksa oleh doktor cuma ubat saya tak ambil, kecuali beberapa saja… Alhamdulillah Pediatric yang saya jupa ni sangat berlapang dada…
 
In fact setiap kali jumpa dia, dia akan tanya dulu sebelum pescribe apa-apa ubat dan rawatan….
 
 
Baby saya ni dari 6 bulan dah makan Vitamin C dan Nutriferon, kadang2 ada juga demam batuk selsema
 
Memang bagi 2 ni je banyak2…
 
Alhamdulilah ikhtiar kecil ni diizinkan ALLAH untuk beri hasil
 
Setiap kali kalau kurang sihat, bawa ke klinik untuk doktor check dan neb kalau perlu,
 
Doktor akan bagi supply saline water dengan iliadin untuk hidung
 
doktor sendiri tak bagi ubat dan antibiotik, katanya menyusu banyak2 je,
 
bila saya tanya, nak bagi vitamin C boleh ke? Doktor mula takut choking hazard
 
tapi saya tunjukkan cara macam mana saya bagi
 
So doktor kata OK, cuma hati2 je.
 
 
Nutriferon pula setakat ni saya nampak bagus sangat untuk jangkitan virus
 
kalau anak demam, saya bagi 5 sachet terus, alhamdulillah kebah dalam 24 jam
 
 
Baru-baru ni demam on off lama sikit, so up dose vitamin C kepada sejam sekali dan Nutriferon 3 jam 1 sachet
 
lepas tu tambah Omega lagi
 
Alhamdulillah kebah
 
Kahak keluar berketul-ketul lepas tu
 
saya juga wajib bagi minyak kelapa dara dan minyak habbatus sauda’
 
sambil saya sendiri makan Vitamin C dan Garlic Tablet banyak2….
 
steam tu memang wajib la
 
saya buat 4 jam sekali
 
 
 
 
syukur alhamdulillah setakat ni cara ni berhasil dalam merawat bayi saya dari demam batuk dan selsema
 
 



Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017


 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge