Adakah anda beri anak anda minyak ikan atau pati toksin?

KENAPA MINYAK IKAN BOLEH JADI SUMBER PATI TOKSIN UTAMA

 
Isu ini tertimbul bila ada orang tanya saya, dalam banyak2 produk Shaklee yang ada, yang mana satu adalah yang paling saya suka?
 
Sebenarnya susah betul nak jawab soalan ni. Of cos lah sebab saya dah makan Shaklee ni sejak tahu 1997 lagi… semua produk Shaklee saya dah guna…
 
dan dah beribu-ribu biji saya dah telan sejak hampir 20 tahun ni…
 
Vivix pun saya suka, ESP apatah lagi, susah sungguh nak jawab soalan ni….
 
Dari pagi saya fikir, saya muhasabah balik dalam seharian hidup saya dan anak-anak, manakah produk yang paling selalu saya guna untuk ikhtiar redakan apa-apa isu kesihatan…
 
 
So akhirnya saya jumpa jawapannya…
 
Omega Guard Shaklee  
superstar omega
 
 
Inilah produk yang menjadi cinta hati saya nombor 1 dalam Shaklee ni….
 
 
Omega Guard Shaklee ni sebenarnya MINYAK IKAN jeee, bukannya produk yang terlampau sofistikated dan futuristik…
 
hihihi
 
Tapi jangan ingat ia sama macam minyak ikan lain dalam pasaran…
 
Haa nak cerita la kenapa dalam banyak-banyak produk Shaklee, yang ni yang jadi POJAAN HATIKU
 
hihi
 
 
First sekali ialah sebab saya sangat RASA SELAMAT nak makan minyak ikan Shaklee ni.
 
Sebabnya, ikan2 laut dalam ni sebenarnya badan diorang semua kaya dengan toksin tau.
 
Mana datangnya toksin tu? datangnya dari air laut yang dah tercemar dengan macam-macam bahan lah…
 
so ikan pun turut tercemar
Slide19
 
 
Ikan laut dalam macam Salmon, Tuna, Tenggiri, Kod, semua ni sangat rich dengan toxinss
 
 
ini badan diorang aje, belum cerita bab HATI IKAN
 
HATI IKAN lagiii lah sangat kaya dengan toksinss
 
sebab
 
 
dalam seluruh badan ikan, HATI IKAN adalah tempat memproses dan mengumpul toxinss
 
 
dan toxins ni pulak dia duduk dalam lemak, bukannya terawang-awangan di darah ikan, tapi dia duduk tercongok di lemak pada HATI IKAN…
 
 
SO bayangkan korang yang MAKAN MINYAK HATI IKAN, COD LIVER OIL
 
Oh noooo
 
 
adakah kalian dapat bayangkan apa yang saya banyangkan
 
YESSSS
 
 
You are giving your children PATI TOKSIN sebenarnya!
 
 
Sorry sorry but thats the fact
 
 
Oleh kerana HATI IKAN paling banyak lemak, paling senang nak squeeze minyak keluar dari situ, so company2 ni nak senang buat je MINYAK HATI IKAN untuk supply DHA kononnya
 
Sayang mommies sekalian
 
DHA tempatnya di OTAK sayang
 
Not LIVER
 
 
huhuhu
 
 
dan di tubuh ikan, badan dia yang banyak DHA
 
not LIVER
 
 
ohho scarynya kan
 
dah berapa liter agaknya kita bagi anak kita makan COD LIVER OIL ?
 
Inilah sebabnya KENAPA RAMAI BABY DAPAT ECZEMA, dan macam-macam penyakit berkaitan immune
 
sebab dari dalam perut lagi dah dapat TOKSIN…
 
Dari mana dapat TOKSIN?
 
Jawapannya masa mak-mak makan MINYAK IKAN untuk bagi DHA pada baby…
 
rupanya minyak ikan tak disuling tapis, malah ada minyak ikan diambil dari HATI IKAN
 
Rupanya PATI TOKSIN yang mommies makan..
kesian baby 
Mommies boleh rujuk jadual ni, kandungan toksin mercury dalam ikan-ikan yang kita biasa makan. Ikan kembung pun ada… huhuhu
Slide20
 
 
cuba tengok pada siapa yg anak ada eczema :
 
ada tak masa pregnant mommies amik salah satu dari berikut :
 
1) DHA supplement
 
2) Minyak Ikan
 
3) Cod liver oil
 
4) Susu / dairy product
 
5) Soya (haa ni controversy, saya pun minum soya setiap hari sejak sebelum kawin lagi sampai pregnant n beranak 5 kali tapi alhamdulillah anak-anak semua bebas eczema asthma etc… ha macam mana tu? nanti dalam entry lain yaaa <3 )
 
 
Huhuhu
 
cuba check mungkin mommies ada ambil salah satu di atas, yang menjadi punca kenapa anak mommies dapat eczema…
 
hugs mommies, nanti kat tulisan lain kita cerita tentang camne nak bantu baby2 eczema yang tersayang ni ya…
 
 
OK OK Salwa, now apa kaitannya dengan MINYAK IKAN SHAKLEE ?
 
 
Haa inilah bezanya dengan MINYAK IKAN LAIN
 
 
MINYAK IKAN SHAKLEE ni dia dibuat dari ikan laut dalam dan diambil pada bahagian ISI IKAN SAHAJA
 
 
no LIVER LIVER occay, ONLY HEALTHY FISH BODY
 
 
Haaa best kan
 
 
dah la amik dari badan ikan
 
lepas tu
 
ditapisnya minyak ikan tu sampai 3 kali
 
Haa kenapa sampai tiga kali ?
 
 
Haaa itulah buktinya BETAPA SHAKLEE SANGAT SERIUS MENJAGA KESELAMATAN PRODUK UNTUK DIMAKAN OLEH MANUSIA
 
 
3 Kali tapisan atau penyulingan itu adalah untuk SINGKIR BUANG HABIS SEMUA TOKSIN dari minyak ikan yang dah dipati kan tu…
 
Sebab tu lah minyak ikan SHAKLEE ni dapat gred FARMASEUTIKAL
 
apa maknanya GRED Farmaseutikal itu?
 
Produk yang ada GRED PHARMACEUTICAL ni adalah
 
produk yang mengandungi 99.9% KETULENAN dan 100% SELAMAT DI AMBIL oleh semua golongan…
 
 
Haaa inilah sebabnya kenapa saya suka sangat dengan MINYAK IKAN SHAKLEE ni
 
 
Kalau anak saya batuk berkahak, bagi OMEGA GUARD ni je (ada cara exclusive macam mana nak bagi, kena pm saya la ya ;) )..
 
InshaaALLAH nanti bila batuk-batuk je, tuingggg terkeluar kahak berkepul kepullll
 
Legaaa tengok tau bila kahak keluar….
 
barulah reda batuk dan tak demam
 
kahak ni selagi berkumpul kat dalam badan, macam-macam la nanti, semputlah, batuklah, dan paling kita taknak, demam…
 
 
Dan saya sendiri kan kalau ambil OMEGA GUARD SHAKLEE ni,
 
SELERA MAKAN menurun
 
rasa takde lah craving tak tentu hala kat makanan-makanan yang dipandang…
 
seolah-olah terkunci nafsu nak makan gitu
 
makan sekadar perlu sahaja….
 
 
itulah yang bestnya faedah dan kebaikan Omega Guard Shaklee ni.
 
 
Kalau makan masa pregnant, nanti rambut baby lebaatttt masa lahir, inshaaALLAH…
 
pluss, inshaaALLAH cerdik baby tu, nampak le bezanya…
 
baby saya umur setahun dah boleh pegang pen 3 jari dan menconteng
 
 
kalau refer growth chart, agak-agak budak umur berapa baru dapat achieve perkembangan tu ?
 
 
Bi izniALLAH
 
dengan izin ALLAH
 
inshaaALLAH
 
 
semua manfaat dan kebaikan dari ikhtiar2 kecil kita ni berhasil positif
 
 
aamiiin
 
ok lah dah terrrpanjang sangat
 
nanti saya share lagi ya
 
 



Tonton Video 2 minit memaparkan aktiviti kami team SuperStars Shaklee yang merupakan Group Pengedar Shaklee Aktif No.1 di Malaysia



Cari Agen Shaklee di Area Anda?  -->  Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia


Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ? --> Cara Beli Shaklee Online


Nak Daftar Jadi Ahli Shaklee? --> Daftar Ahli Shaklee 2017


 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge