Bila nak cerita tentang Set Menyusu Shaklee ni saya kena ulas dulu tentang Betul Ke yang ibu menyusu atau breastfeeding moms tak perlukan supplement? Sampai ada kempen susu banyak tanpa supplement oleh puan Aisa Raham (bukan nama sebenar)

Soalan ini nampak mudah. Tapi ramai terpengaruh dengan kempen berkenaan sampai sanggup letih longlai layu tak bermaya setiap hari semata-mata sebab taknak ambil supplement, walaupun badan dah tak sihat dan takde tenaga. Begitu lah kuat sekali pengaruh kempen tersebut.

Bagi saya, seorang yang sudah mengamalkan pengambilan vitamin selama 20 tahun, dan juga seorang penasihat penyusuan yang terlatih,jawapan yang bakal saya beri merupakan hasil ilmu yang saya dapati dari kedua-dua situasi.

Basically tiada supplement yang dikatakan : breastfeeding supplement, kerana breastfeeding ialah berkati dengan aktiviti bayi dengn ibu, bukan aktiviti pemakanan ibu semata2..

Tapi saya akui bahawa terdapat banyak kes di mana pengambilan makanan yang seimbang dan berkualiti telah membantu menjadikan proses penyusuan lancar dan mudah,malah menggembirakan kedua-dua ibu dan bayi..

Bagi ibu yang :

1) terlalu sibuk sehingga jarang dapat makan dengan betul mengikut cadangan piramid makanan, dan gagal memenuhi keperluan RDI yang dicadangkan

2) berkerja di bawah tekanan yang tinggi

3) kerap mengambil makanan ringan / makanan segera

4) kerap makan di luar.

5) kurang rehat dan tidak cukup tidur.

6)sedang diuji dengan penyakit/sedang sembuh dari penyakit

 

Untuk mak-mak yang ada isu di atas, sememangnya mommies perlukan supplement. Bukan untuk banyakkan susu tapi untuk diri kita sendiri sihat dan bertenaga nak jalankan kewajipan sebagai ibu, pekerja, isteri yang berfungsi dengan cekap. Betul tak?

Sebab itulah kami gabungkan beberapa vitamin yang mengandungi zat penting untuk cover keperluan mommies yang menyusu dan namakannya sebagai SET MENYUSU SHAKLEE.

SET MENYUSU SHAKLEE MILK BOOSTER BANYAKKAN SUSU IBU

Dalam Set Menyusu Shaklee ni kami mencadangkan pengambilan vitamin untuk menyokong keperluan nutrisi yang mungkin gagal didapati dari diet harian.

vitamin yang dimaksudkan ialah :

 

  1. Shaklee Vitalea Multivitamin terbaik di dunia

 

 

Vitalea yang diperkuatkan dengan Iron untuk meningkatkan kecekapan pengangkutan oksigen dalam darah.Vitalea ialah multivitamin lengkap yang mengandungi semua vtamin an mineral yang diperlukan oleh tubuh manusia.

2. B-Complex SHAKLEE

https://i0.wp.com/4.bp.blogspot.com/_DDvqIS5jj58/TNkNWmVLqLI/AAAAAAAABuc/bFLT-oGkFN8/s1600/bComplex.gif?w=1080

Vitamin B-Complex untuk menyokong fungsi saraf dan menukarkan tenaga dari makanan dengan berkesan.

 

3. Vitamin C Shaklee Sustained Release

https://i1.wp.com/healthy.babykawaiistore.com/wp-content/uploads/2011/06/vitaC500mg.gif?w=1080

Vitamin C – untuk menyokong aktviti dan kesegahan sitoplasma sel. sitoplasma sel ialah medium utama dimana semua nutrien diserap.
4. ESP Shaklee – Protein

Harga ESP Shaklee - Shaklee Soy Isolate Protein Powder 2016

Harga ESP Shaklee – Shaklee Soy Isolate Protein Powder 2016

Protein (Energizing soy protein) – Tubuh manusia memerlukan protein(asid amino) untuk pembentukan enzyme, hormon, tisu dan sel.Namun begitu badan manusia tidak mampu menghasilkan semua aid amino yang diperlukan tubuh. Secara semulajadi kita manusia mendapatkan bekalan protein dari sumber haiwan sepertti daging, ayam dan ikan (protein kelas pertama) dan kacang soya juga merupakan protein kelas pertama. Namun dengan pencemaran dan proses memasak yang melibatkan suhu tinggi, serta penggunaan racun perosak dan antibiotik dalam pertanian, telah merosakkan banyak rantai asid amino. ESP diperbuat dari kacang soya yang tidak di modifikasi secara genetik, bermakna baka genetik asli kacang soya. Dan ia memenuhi semua keperluan asid amino manusia.
https://i1.wp.com/3.bp.blogspot.com/-oqN8Y5KB2gc/TooTvtIZxKI/AAAAAAAAB7M/tpl5z7ZLnGs/s1600/Image15236829.jpg?w=1080

5. Ostematrix Shaklee (Calcium Magnesium) – diperlukan untuk menyokong pertumbuhan tulang dan gigi dan juga untuk aktiviti otot yang normal.

inshaALLAH inilah cadangan vitamin yang tepat untuk keperluan seorang wanita, terutama yang sedang menjalani penyusuan susu ibu. Kerana sama ada wanta ini menyusu ataupun tidak, tubuhnya tetap memerlukan vitamin-vitamin di atas, dan Aflafa itu pula dapat membantu dan menyokong dari sudut kewanitaan..

 

Bagi anda semua, mana pilihan anda?

 

Nak gabungan yang :

  1. Mahal tapi cepat berkesan?
  2. Sederhana tapi mengambil masa untuk menunjukkan kesan?
  3. Murah tapi berkesan?

 

Ketiga-tiganya ada solution.

Terpulang kepada anda untuk memilih. Yang penting, memang berkesan :)

Hubungi saya : Master Salwa, Pengedar Vivix Shaklee and Stokis Vivix Shaklee yang terbesar di Malaysia dengan 20 tahun pengalaman Shaklee.

 

 

SaveSave