Bisnes Shaklee memanjangkan umur..!

Wah overclaim sangat ni kan? Tapi betul tau. Bukan overclaim.

Ada kajian dijalankan selama 75 tahun ke atas sekumpulan 700 manusia untuk check apa faktor menyebabkan seseorang jadi gembira dan bahagia.

Hasil kajian menunjukkan faktor utama yang menyebabkan seseorang BAHAGIA dan GEMBIRA ialah GOOD RELATIONSHIP

Betapa pentingnya kita ada satu hubungan yang POSITIF untuk menghasilkan emosi gembira dan bahagia.

Malah dalam kajian tu juga mendapati,

Kuantiti kawan atau hubungan yang ada sangat la tak menjamin kegembiraan dan kebahagiaan

Bermaksud, orang yang ramai kawan, ramai peminat, ramai adik beradik mahupun ramai isteri belum tentu mereka tu bahagia.

Sebab yang menjadi faktor bahagia n happy tu rupanya adalah KUALITI hubungan tu.

Satu hubungan rumahtangga yang tak berkualiti apatah lagi hubungan yang ada konflik, adalah lebih memberi rasa derita berbanding orang yang bercerai.

Dan orang yang KURANG BERHUBUNG DENGAN ORANG LAIN, yang selalu duduk sendiri dan asingkan diri dari orang,

Akan cenderung kepada tekanan dan masalah kesihatan.

Kesimpulan kajian tu menunjukkan orang yang boleh capai umur panjang dalam 75 tahun tu ialah orang yang ada GOOD RELATIONSHIP dengan orang yang dekat dengan mereka.

Apa kaitannya dengan bisnes ?

Yes of course to me sangat berkait.

KakWa surirumah 7 anak yang hidup seharian sangat mencabar.

Boleh dikatakan almost semua benda KakWa buat sendiri.

KakWa dah lalui macam mana rasanya masa buat bisnes sebelum sebelum ni :

pinggan corelle,
cloth diaper,
tudung dan jubah,
Breastpump dan barang baby
Kek lapis
Ketupat nasi
Ikan masin
Emas goldbar, barang kemas dan dinar dirham

Buat sorang2 rasanya sangatlah tertekan terutama bisnes masak2 dan jual barang dari supplier.

Apa2 glitches yang jadi kita tanggung sorang2

Pernah jadi KakWa dah ambil preorder baju kurung dari customers sekali yang sampai lain dari gambar masa promo

Customers marah2 siap report polis. Kena refund semua duit preorder, masa tu dah la nak raya. Itulah tahun raya paling sedih.

Masa bisnes masak pulak tak boleh silap dan leka. Lepas penat2 masak tak boleh nak tidur terus.

Kena kemas dulu segala dapur dan kena cuci pinggan semua. Pernah terlelap kejap masa tengah masak, terus overcooked dan rasa lain dah ketupat. Kena masak balik dari awal.

ALLAH je tahu dan faham apa yang dilalui masa tu.

AlhamduliLLAH hari ni dalam bisnes Shaklee, KakWa ada ramai kawan2 baik yang sama2 buat bisnes Shaklee dan saling support antara kami

KakWa ada upline yang selalu ada untuk KakWa bagi tunjuk ajar KakWa buat benda yang betul untuk berjaya dalam bisnes ni

KakWa ada upline yang sangat aktif buat kelas setiap hari, buat event setiap minggu. Tak sempat nak down AlhamduliLLAH dah ada support.

KakWa ada downlines yang sangat baik macam Therina , beliau walaupun sangat hebat dan genius ni, sudi nak sama2 dengan KakWa buat bisnes Shaklee.

Kami dah macam satu family dalam Shaklee. Asbab Shaklee KakWa dapat downlines dan upline yang dah jadi macam family pada KakWa.

KakWa treasure sangat good relationship yang bagus dalam Shaklee ni.

Walaupun leaders come and go and the better leaders keep coming and coming everyday to KakWa, I tetap rasa happy dan bahagia dengan my close circles yang saling GIVE and SUPPORT in this healthy relationship

inshaaALLAH asbab bisnes Shaklee ni, KakWa makin sihat dan gembira.

Buktinya sekarang berat badan KakWa paling berat dalam sejarah hidupku

Ia adalah hasil kegembiraan yang KakWa dapat dari 7 anak2 soleh dan juga dari group bisnes Shaklee KakWa

Apatah lagi lepas usaha all out tiap bulan, Shaklee bayar income 5 angka every month, makin bertambah gembira dan bahagia AlhamduliLLAH

Ada 7 anak soleh yang menjadi MY BIG WHY
Ada kawan2 yang baik sebagai downlines dan upline bisnes
Ada income 5 angka yang stabil hasil bisnes selama 6 tahun

AlhamduliLLAH KakWa rasa sangat happy AlhamduliLLAH

Walaupun ada cabaran tapi nikmat dan rezeki yang ALLAH bagi pada KakWa melalui bisnes Shaklee ni lagi besar dan indah

AlhamduliLLAH

Now cabaran utama ialah nak KURUS dulu

AlhamduliLLAH KakWa ada knowledge tentang DETOX dan ada produk DETOX yang bagus untuk support badan KakWa masa proses DETOX ni.

inshaaALLAH asbab bisnes Shaklee yang happy dan badan yang sihat dan kurus after DETOX dengan Shaklee KakWa semakin hari semakin sihat dan bertenaga, panjang umur dan bahagia sepanjang hayat

Aamiiin

inshaaALLAH esok KakWa start DETOX untuk hidup lebih bahagia dan bisnes lebih berjaya.

Kalau ada yang nak sama2 dengan KakWa dalam BISNES atau DETOX boleh wasap KakWa.

https://www.wasap.my/601110260769

KakWa nak BINA close group BARU kawan2 bisnes Shaklee area SHAH ALAM. I want NEW PEOPLE to be in this group.

Nak sama2 buat bisnes dengan gembira sambil sihat dan bahagia dengan ikhtiar Shaklee.

If you’re in Subang Jaya, Shah Alam and nearby area, come join me.. together we build a HEALTHY RELATIONSHIP through Shaklee Business

Kawan2 KakWa boleh tolong share kan post ni supaya ramai orang di kawasan yang KakWa sebut tadi boleh dapat info ni

Thank you sayang.

ALLAH blesses all of us inshaaALLAH

Aamiiin