Bisnes Shaklee : Pengalaman Buat Bisnes Lain Sebelum Buat Bisnes Shaklee

Bisnes Shaklee memanjangkan umur..!

Wah overclaim sangat ni kan? Tapi betul tau. Bukan overclaim.

Ada kajian dijalankan selama 75 tahun ke atas sekumpulan 700 manusia untuk check apa faktor menyebabkan seseorang jadi gembira dan bahagia.

Hasil kajian menunjukkan faktor utama yang menyebabkan seseorang BAHAGIA dan GEMBIRA ialah GOOD RELATIONSHIP

Betapa pentingnya kita ada satu hubungan yang POSITIF untuk menghasilkan emosi gembira dan bahagia.

Malah dalam kajian tu juga mendapati,

Kuantiti kawan atau hubungan yang ada sangat la tak menjamin kegembiraan dan kebahagiaan

Bermaksud, orang yang ramai kawan, ramai peminat, ramai adik beradik mahupun ramai isteri belum tentu mereka tu bahagia.

Sebab yang menjadi faktor bahagia n happy tu rupanya adalah KUALITI hubungan tu.

Satu hubungan rumahtangga yang tak berkualiti apatah lagi hubungan yang ada konflik, adalah lebih memberi rasa derita berbanding orang yang bercerai.

Dan orang yang KURANG BERHUBUNG DENGAN ORANG LAIN, yang selalu duduk sendiri dan asingkan diri dari orang,

Akan cenderung kepada tekanan dan masalah kesihatan.

Kesimpulan kajian tu menunjukkan orang yang boleh capai umur panjang dalam 75 tahun tu ialah orang yang ada GOOD RELATIONSHIP dengan orang yang dekat dengan mereka.

Apa kaitannya dengan bisnes ?

Yes of course to me sangat berkait.

KakWa surirumah 7 anak yang hidup seharian sangat mencabar.

Boleh dikatakan almost semua benda KakWa buat sendiri.

KakWa dah lalui macam mana rasanya masa buat bisnes sebelum sebelum ni :

pinggan corelle,
cloth diaper,
tudung dan jubah,
Breastpump dan barang baby
Kek lapis
Ketupat nasi
Ikan masin
Emas goldbar, barang kemas dan dinar dirham

Buat sorang2 rasanya sangatlah tertekan terutama bisnes masak2 dan jual barang dari supplier.

Apa2 glitches yang jadi kita tanggung sorang2

Pernah jadi KakWa dah ambil preorder baju kurung dari customers sekali yang sampai lain dari gambar masa promo

Customers marah2 siap report polis. Kena refund semua duit preorder, masa tu dah la nak raya. Itulah tahun raya paling sedih.

Masa bisnes masak pulak tak boleh silap dan leka. Lepas penat2 masak tak boleh nak tidur terus.

Kena kemas dulu segala dapur dan kena cuci pinggan semua. Pernah terlelap kejap masa tengah masak, terus overcooked dan rasa lain dah ketupat. Kena masak balik dari awal.

ALLAH je tahu dan faham apa yang dilalui masa tu.

AlhamduliLLAH hari ni dalam bisnes Shaklee, KakWa ada ramai kawan2 baik yang sama2 buat bisnes Shaklee dan saling support antara kami

KakWa ada upline yang selalu ada untuk KakWa bagi tunjuk ajar KakWa buat benda yang betul untuk berjaya dalam bisnes ni

KakWa ada upline yang sangat aktif buat kelas setiap hari, buat event setiap minggu. Tak sempat nak down AlhamduliLLAH dah ada support.

KakWa ada downlines yang sangat baik macam Therina , beliau walaupun sangat hebat dan genius ni, sudi nak sama2 dengan KakWa buat bisnes Shaklee.

Kami dah macam satu family dalam Shaklee. Asbab Shaklee KakWa dapat downlines dan upline yang dah jadi macam family pada KakWa.

KakWa treasure sangat good relationship yang bagus dalam Shaklee ni.

Walaupun leaders come and go and the better leaders keep coming and coming everyday to KakWa, I tetap rasa happy dan bahagia dengan my close circles yang saling GIVE and SUPPORT in this healthy relationship

inshaaALLAH asbab bisnes Shaklee ni, KakWa makin sihat dan gembira.

Buktinya sekarang berat badan KakWa paling berat dalam sejarah hidupku

Ia adalah hasil kegembiraan yang KakWa dapat dari 7 anak2 soleh dan juga dari group bisnes Shaklee KakWa

Apatah lagi lepas usaha all out tiap bulan, Shaklee bayar income 5 angka every month, makin bertambah gembira dan bahagia AlhamduliLLAH

Ada 7 anak soleh yang menjadi MY BIG WHY
Ada kawan2 yang baik sebagai downlines dan upline bisnes
Ada income 5 angka yang stabil hasil bisnes selama 6 tahun

AlhamduliLLAH KakWa rasa sangat happy AlhamduliLLAH

Walaupun ada cabaran tapi nikmat dan rezeki yang ALLAH bagi pada KakWa melalui bisnes Shaklee ni lagi besar dan indah

AlhamduliLLAH

Now cabaran utama ialah nak KURUS dulu

AlhamduliLLAH KakWa ada knowledge tentang DETOX dan ada produk DETOX yang bagus untuk support badan KakWa masa proses DETOX ni.

inshaaALLAH asbab bisnes Shaklee yang happy dan badan yang sihat dan kurus after DETOX dengan Shaklee KakWa semakin hari semakin sihat dan bertenaga, panjang umur dan bahagia sepanjang hayat

Aamiiin

inshaaALLAH esok KakWa start DETOX untuk hidup lebih bahagia dan bisnes lebih berjaya.

Kalau ada yang nak sama2 dengan KakWa dalam BISNES atau DETOX boleh wasap KakWa.

https://www.wasap.my/601110260769

KakWa nak BINA close group BARU kawan2 bisnes Shaklee area SHAH ALAM. I want NEW PEOPLE to be in this group.

Nak sama2 buat bisnes dengan gembira sambil sihat dan bahagia dengan ikhtiar Shaklee.

If you’re in Subang Jaya, Shah Alam and nearby area, come join me.. together we build a HEALTHY RELATIONSHIP through Shaklee Business

Kawan2 KakWa boleh tolong share kan post ni supaya ramai orang di kawasan yang KakWa sebut tadi boleh dapat info ni

Thank you sayang.

ALLAH blesses all of us inshaaALLAH

Aamiiin

Pengalaman Bercuti Ke Istanbul Dengan Trip VIP Tajaan Shaklee

Pengalaman Bercuti Ke Istanbul Dengan Trip VIP Tajaan Shaklee

Pengalaman Bercuti Ke Istanbul Dengan Trip VIP Tajaan Shaklee Pada April 2018, alhamdulillah saya dan suami dijemput oleh ALLAH untuk menjadi tetamuNYA mengerjakan umrah melalui tajaan Shaklee.Sebelum mengerjakan umrah, Shaklee telah membawa kami seramai lebih kurang 27 jemaah untuk menziarahi bumi Turki.

 

 

Asalnya kami boleh je pilih trip tajaan Shaklee ke Jepun, tapi sebab kami belum pernah buat umrah, so kami pilih tri umrah dan ziarah Turki ni

Ready nak fly

Sukanya Inche boss itu

Nervousss

 

Saya dan suami berangkat ke Istanbul dengan pesawat Turkish Airlines. Masa tu perasaan bercampur baur, sedih dan sayu kerana memikirkan 6 anak yang ditinggalkan sementara, kami berdua menjalankan bisnes online dari rumah sepenuh masa. Jadi anak2 sentiasa dengan kami setiap hari 24 jam. Masa pesawat berlepas tu, air mata mengalir laju. Perasaan syukur tak terhingga kepada ALLAH kerana dapat terpilih mengikuti trip melancong 5 bintang tajaan Shaklee ni.

MINE VS HIS

mAKANAN ATAS FLIGHT tURKISH aIRLINES SEDAP SEDAP BELAKA

 

 

Selepas 11 jam penerbangan, alhamdulillah kami selamat mendarat di airport Attarturk. Sepanjang penerbangan tu saya tidur aje. Bangun pun untuk solat je.Nak makan pun tak lalu sangat sebab mengantuk.. hehe

 

Sampai di Istanbul, kami landing di airport Attarturk yang terletak di bahagian Turki bahagian Eropah. Seperti yang kita tahu, Turki ada dua bahagian, di benua Erpah dan di Benua Asia.

 

Pemeriksaan imigresen di airport ni mengambil masa agak Panjang. Barisan Q pelancong yang memasuki Istanbul amatlah Panjang. Pada awalnya kami terkejut melihat betapa ramai manusia di imigresen.

 

Baru landing, nak pegi imigresen Istanbul, punyalah ramai umat manusia..

Yeay dah selamat lepas imigresen, lets have breakfast

Food glorious food, tapi takde nasik lemak le ye..hehe

cof

cheeseeee, lots of cheese

condiments

quaker oat kot?

sini pun ada samosa

cheseee

grilled halloumi cheese sedapppp

MANCHEGO CUBE CHEESE SIMEERED IN OLIVE OIL YANG SEDAPPP YA AMATTT

nfd

nfd

BAS SHAKLEE

HOTEL TEMPAT KAMI BREAKFAST : WOW ISTANBUL

Alhamdulillah staff dari syarikat travel agency tu sangat cekap, mereka berurusan terus dengan kastam imigresen dan delegasi kami dapat melalui pemeriksaan imigresen dengan lancer.

 

 

Selepas selesai proses imigresen, kami dibawa menaiki bas VIP coach untuk bersarapan di Hotel Wow Istanbul.

Dari situ kami dipandu Bert, pemandu pelancong warga Turki yang amat fasih berbahasa Inggeris

 

 

Mula2 kami kat sana terus cari nasi atau pasta tapi sayangnya langsung takde pasta atau nasi.

Yang ada ialah pelbagai jenis roti dan cheese.

 

Saya pilih manchego cube cheese in olive oil makan dengan salads dan buah. mashaaaLAH sedapp sangat manchego cheese ni… bertambah2 saya makan. Bert Nampak saya makan macam tak ingat dunia tu, teus dia tegur : mem you really can move to Istanbul coz I can see that you love cheese so much

 

Hehe segan betul masa tu

 

Lepas makan, Bert bawa kami ke Pier Lotti. Satu Kawasan Tarikan pelancongan di Istanbul

 

Pierre Lotti ni terletak di Kawasan Bukit yang ada perkuburan VIP. Dan yang best ialah di situ ada cable car.

 

Romantic oh?

ORANG TUA BERCINTA DI PUNCAK PIERE LOTTI

Team SuperStars di puncak pierre lotti

manis manis gitu

with helen, president shaklee malaysia

 

Bert bawa kami ke pierre loti agak awal, so di situ takde pelancong lain selain kami. Best sangat di puncak pierre loti tu kami boleh Nampak jelas 2 alur selat yang bertemu, dipanggil The Golden Horn

Pemandangan di sini sangat cantiK

 

Di puncak pierre lotti tu ada banyak café dan kedai cenderamata.

 

Shaklee belanja kami minum Turkish tea di situ

 

Lupa nak cakap, suhu kat sana lebih kurang 9 degrees masa kami sampai. Sejuk2 tu pekena Turkish tea pulak, memang masyuk betul.

 

Lepas dah jalan2 kat pierre loti, kami bergerak menuju ke Masjid Sultan Ahmet atau Masjid Biru. Inilah mercu tanda Turki. Kalau dating Turki tapi tak bergambar kat sini, memang kena repeat la jawabnya..

Masjid Biru ni terletak bertentangan dengan satu lagi mercu tanda Turki iaitu Hagia Sophia.

Masa kami sampai di sana orang dah mula ramai.

Kami nak masuk ke masjid biru tapi tak boleh sebab sedang renovation

So amik gambar aje lah.

Kebetulan masa tu ada festival tulip sempena menyambut musim bunga, depan hagia Sophia tu ada dataran tulis yang sangat cantic

Kami nak masuk ke hagia Sophia pun amik masa yang Panjang sebab kena beratur melalui pemeriksaan keselamatan

Bert bagitahu, Hagia Sophia tu asalnya masjid, tapi lepas tu ada yang claim HS sebagai church, ada yang claim tempat ibadah yahudi. So selalu berlaku kekecohan dalam tu bila ada extremist yang masuk

Sebab tu dikenakan pemeriksaan keselamatan yang ketat macam di airport.

 

Masuk hagia Sophia tu, agak sesak juga sebab tengah renovation jugak dalam tu

Tapi perasaan sayu tiba2 menerpa sebab Nampak senibina Islam zaman Turki Uthmaniyyah,

Tiba2 rasa sebak, dulu ISLAM sangat gah dan masyhur.. sehingga runtuhnya kerajaan khalifah Islam terakhir

Pengalaman Melancong ke Istanbul yang sangat manis

Masjid Biru, Istanbul, Turki

Festival Tulip depan entrance Hagia Sophia

 

Di Istanbul sangat banyak penjual pastri macam ni, Saya ada try beli, sedap juga sebab tak manis

 

Bert bagi briefing sikit

Nak masuk Hagia Sophia

 

Festival Tulip depan entrance Hagia Sophia

 

Finally, alhamdulillah.. dalam Hagia Sophia… sebakkkk sangat2

Di exit gate Hagia Sophia ada kedai souvenir, situ ada jual banyak postcard cantik2, harga agak mahal tapi sini je yang saya jumpa ada postcard comey2

Masjid Biru, Istanbul, Turki

 

Pengalaman Melancong ke Istanbul yang sangat manis

 

Lepas melawat hagia Sophia kami dibawa ke restoran berdekatan untuk lunch sebelum ke spice market

Makanan lunch kami hari tu ialah roti pita dengan pelbagai jenis daging dan salad. Saya suka sangat dengan hidangan hari tu sapa yang tak habis makan, saya ambil dan habiskan..hehehe

 

 

Lunch. kat restoran ni hanya ada kami je kat level tu. sangat exclusive layanan yang Shaklee bagi kepada leaders

 

RESTORAN TEMPAT KAMI LUNCH

Lepas lunch kami ke spice bazaar

Best betul kat sini sebab orang tak ramai macma di grand bazaar.

Nak shopping pun tenang aje

Rakan kami yang dah biasa dating Turki rekemen kan 1 kedai kat situ, Namanya CIKITA, kedai nombor 18

Di sana kami dapat test pelbagai jenis tea dan Turkish delight yang jarang jumpa kat Malaysia

Staff cikita bagi saya rasa tea eucalyptus, mashaaALLAH rasa dia sangat cooling, terus rasa bersih suci murni saluran tekak dan pernafasanku waktu itu

Habis banyak jugak la ber shopping di situ

Puas hati sangat2.

SPICE BAZAAR, KENA PEGI KEDAI CIKITA NI, HIGHLY RECOMMENDED!

 

 

 

Habis shopping di spice market barulah kami di bawa ke hotel kami di ShangRi La Bosphorus

Masa kami check in, sekali lagi ada pemeriksaan keselamatan dengan anggota keselamatan siap rifle bagai

Rupanya sebab malam tu ada majlis wedding dan tetamu VVIP nya ialah Presiden Turki iaitu Recep Tayyip Erdoğan

Sebab kami dah keletihan, tak kuasa nak peduli Erdogan ke sapa, hehe yang penting nak check in bilik dan nak landingggg

Sebelum check in bilik, kami dijamu welcome drink yang sangat refreshing. Bestnya hotel ni, memang class sangat

Mujurlah pergi dengan trip tajaan Shaklee. Kalua pergi dengan duit sendiri fikir banyak kali jugak. Rate hotel ni satu malam RM2000. Rupanya sebab ni antara hotel ternama di sana, betul2 di pesisir selat bosphorus yang bersejarah tu. Buka tingkap terus Nampak selat bosphorus

Memang awesome sangat

Lepas dah check in dan solat, takde lain dah, kami tidur tak sedar, tak dinner pun sebab keletihan ya amat

Sedar2 dah jam 4 pagi, dah waktu solat subuh kat sana. Untunglah tak dinner sebab jimat duit shopping yang Shaklee bagi..hehe

 

LOBBY HOTEL SHANGRI-LA BOSPHORUS.. HOTEL YANG SANGAT MEWAH

Cantiknyaaa hotel ni

WELCOME REFRESHMENT BY HOTEL

DEPAN HOTEL SHANGRI LA BOSPHORUS. ACTUALLY NI GAMBAR LAST DAY… HEHE

Masuk bilik ada envelop, kami dapat duit belanja dari Shaklee. ni duit belanja untuk dinner malam tu.. ikut kamilah nak makan apa.. best best best

bilik dan katil yang memanggil manggil… oleh kerana teramat letih dan mengantuk, tak larat nak amik gamba

belum habis lagi, banyak hadiah Shaklee bagi, duit lagi,, souvenir lagi, produk untuk elak sakit masa travel pun disediakan… alhamdulillah

 

Hari kedua kami sarapa di hotel, ya aLLAH bestnyaa

Saya paling suka grilled halloumi cheese dan salted beef. Jangan lupa minum ayran, minuman tradisi orang turki. Tapi jangan minum banyak sangat nanti kembung perut sakit kepala.. hehehe

cof

yummyy sangat2

Breakfast kami di hotel pada hari kedua

nfd

 

PENGALAMAN MELANCONG KE ISTANBUL

 

 

 

Lepas breakfast kami dibawa berjalan kaki menyusuri selat bosphorus sebelum ke tempat tarikan utama hari kedua iaitu taman bunga di Istanbul : emirgan korusu

 

 

Kami bertuah sebab masa kami sampai, masa tu musim bunga

 

Bunga sedang berkembang mekar dan cantic

 

Saya amat beruntung sebab dapat pegang bunga rose paling mahal di dunia iaitu ROSA DAMASCENA

 

Pemandangan di sana subhaanALLAH, tak dapat digambarkan dengan perkataan

 

Lepas emirgan korusu, kami amik masa kejap bergambar di pesisir selat bosphorus, sebelum bergerak ke kedai barangan kulit berjenama di Istanbul. Di sana semua harga USD. Paling murah pun 300usd.. fikir banyak kali jugak nak beli tu sebab kami bukan jenis pakai sangat barangan kulit

Lain lah kalua arwah ayah masih ada, mesti ayah suka dapat barangan kulit.

 

Lepas shopping, kami pergi lunch di restoran di pesisir selat bosphorus

Masa tengah makan ada pulak dato bandar Istanbul pun makan situ

Betul2 vip level layanan yang Shaklee bagi

 

Selepas lunch, kami dibawa ke grand bazaar

Saya tak berapa suka sebab banyak pintu dan ramai betul orang

Kay sini senang tersesat

Tipsnya kalua berjalan berkumpulan, jalan terus aje jalngan masuk lorong2 supaya tak pening pintu mana masuk pintu mana nak keluar

Turki banyak scammer juga

Jangan cuba sembang2 dengan sebarangan orang

Lepas shopping di grand bazaar

Kami balik awal ke hotel sebab nak dinner naik cruise malam tu

Jam 5 petang kami dah kena bersiap

Best sangat naik cruise tu

Nasib kami sangat baik sebab masa naik cruise tu ad 2 dolphins berkejaran

Kata bert, mengikut kepercayaan orang turki, itu petanda rezeki berlimpah ruah. Sangat jarang orang dapat tengok dolphins di selat bosphorus

Selesai dinner, kami balik ke bilik dan tidur

Esok dah nak berangkat ke madinah

Alhamdulillah Jadilah 2 hari kat Istanbul

Walaupun sekejap tapi sangat best

Apatah lagi dapat trip free pulak tu

Sekianlah catatan Pengalaman Bercuti Ke Istanbul Dengan Trip VIP Tajaan Shaklee.

Tips dari bert untuk melawat Istanbul dengan selamat :

Bahasa inggeris bukan Bahasa yang common di turki, maka Pastikan berkomunikasi hanya dengan pemandu pelancong yang dilantik

Istanbul adalah bandar yang padat dengan penduduk istanbul dan pelancong, anggrana 17 juta manusia ada dalam Istanbul

Bila nak shopping, pastikan bargain / tawar menawar dulu. Jangan terus bayar. Terutama di grand bazaar

 

 

Cadangan makanan :

Grilled halloumi cheese

manchego cube cheese in olive oil

ayran

pita bread with tomatoes and beef

salted grilled beef

Ais krim kocok turki. Sedap sangattt

 

 

Tempat menarik :

Masjid biru

Hagia Sophia (beli souvenir postcard di sini)

Spice market (lagi tenang dari grand bazaar)

Grand Bazaar

Emirgan Korusu

 

 

 

 

 

4 Rahsia Berjaya Dalam Bisnes Shaklee Dari Sejarah Pengasas Shaklee

Bisnes Shaklee ni memang Bisnes yang sangat mudah dan menguntungkan. Tapi ramai yang Buat Bisnes Shaklee belum berjaya jadi Master Coordinatr. Sebenarnya ada 4 RAHSIA CARA NAK BERJAYA DALAM BISNES SHAKLEE yang boleh diambil dari Sejarah Pengasas Shaklee iaitu Dr Forrest C Shaklee. Baca sehingga habis untuk dapatkan 4 Rahsia NAK BERJAYA DALAM BISNES SHAKLEE ni ya.

Sejarah Bisnes Shaklee dan Produk Shaklee

Bisnes Shaklee dan Produk Shaklee ni diasaskan dengan nilai kasih sayang & semangat juang yang tinggi.
 
Asbab lahir produk Shaklee adalah kerana kasih sayang seorang ibu pada anaknya yang doktor kata takde harapan nak hidup sebab lahir2 je dah kena penyakit tibi.
 
Tapi si ibu tak putus asa, diusahakan berubat anaknya dengan 9 HERBS yang dibuat paste dan dilumur hari2 ke badan anaknya…
 
 
Di bawa anaknya pindah ke kawasan pedalaman dekat dengan sungai dan gunung untuk ikhtiar udara segar..
 
 
Akhirnya anak yang doktor kata takde harapan hidup, dan sepanjang 4 tahun hidup hanya terbaring je, akhirnya boleh bangun duduk sendiri.. dan membesar jadi remaja sihat…
 
Anaknya ni masa remaja sangat banyak berfikir dan bersyukur mengenangkan betapa bertuahnya dia sebab boleh hidup sedangkan budak lain yang sakit macam dia masa tu semua dah takde… ni cerita zaman 1890-an tau, bukan zaman dah ada teknologi perubatan macam hari ni
 
 
So anak ni pun sedar yang semua ni asbab 2 benda
 
1) Kasih sayang mak dia yang sangat mendalam yang taknak give up dengan apa doktor cakap
 
 
2) Ikhtiar mak dia guna tumbuhan semulajadi dan rapat dengan alam semulajadi untuk rawat dia
 
 
 
Jadi anak ini membesar sebagai seorang yang sangat sayangkan tumbuhan dan alam semulajadi…
 
Masa umur remaja lagi dia dah cuba extract minerals dari daun2 herba berkhasiat
 
Dan akhirnya pada umur 21 tahun dia berjaya hasilkan liquid minerals yang diextract dari daun dan tumbuhan berkhasiat…
 
Dan dia namakan : VITALISED MINERALS …. u all ce gabung 2 nama ni.. jadi perkataan apa? Jadi perkataan VITA-MIN = VITAMIN
 
Anak ni membesar sebagai seorang doktor chiropractic, dan passion dia ialah nak bantu orang sihat secara semulajadi tanpa ubat… hari2 dia rawat orang guna Vitalised Minerals dia tu…
 
dan hari2 dia guna X-Ray untuk xray tulang belakang pesakit dia
 
zaman tu orang tak tau yang xray tu bahaya apatah lagi kalau hari2 kena radiasi xray tu
 
so result dari dia hari2 guna xray tu, pada umur 27 dia kena cancer, Mayo Clinic diagnosed dia kena TERMINAL CANCER… dan rekemen dia potong tangan sebab cancer kat tangan tu dah teruk
 
Tapi dia tak give up, dia jual klinik chiropratic dia dan pindah ke pedalaman
 
dan mulakan rutin MEGADOSE SUPPLEMENT dengan Vitalsed Minerals di samping jaga makan..
 
mula2 takde progress, cuma doktor2 pelik sebab dia belum mati, ye lah dia stage terminal kot… lebih teruk dari stage 4..
 
tapi dia teruskan jugak amik megadose supplements dia sambil dia buat 1 formulation baru yang dia guna formulation 9 herba yang mak dia guna masa dia baby dulu..
 
dua2 produk ni masih ada sampai hari ni tau…
 
dan alhamdulillah lepas setahun dia consistent dengan 2 supplements ni
 
alhamdulillah dia bebas dari cancer tu..!!
 
 
mashaaALLAH
 
Mayo Clinic pun acknowledge dia dah totally sembuh.. cuma taknak terima yang dia berubat guna MAKANAN dan SUPPLEMENTS HERBA dia tu
 
biasalah bahagian2 sana tu ada ego mereka kan.. tapi u all bayangkan, seorang anak yang awal hidupnya doktor kata takde harapan nak hidup, dan bila dah besar ada cancer teruk pulak tu, dalam dua2 keadaan yang nyawa dihujung tanduk ni, beliau survive dan hidup sehingga umur 91 tahun.. tahun 1986 akhirnya dia meninggal dunia..
 
dia survive dan terus hidup sihat dan banyak bagi manfaat kepada orang ramai dengan asbab LOVE mak dia, dan LOVE dia pada nature dan kesihatan…
 
in fact dia banyak hasilkan falsafah yang sangat bagus seperti :
 
do unto others as you would have them do unto you
 
 
maksudnya buat pada orang seperti mana kita nak orang layan kita
 
kalo nak orang layan kita baik so kita pun buatlah baik
 
 
 
 
U all tau ke sapa DIA dalam kisah ni?
 
 
ni lah pengasas SHAKLEE iaitu Dr Forrest C. Shaklee
 
 
 
perjalanan hidup dia penuh cabaran dan asbab lahirnya produk Shaklee ni pun bukan sebab nak duit, bukan sebab nak bisnes, tapi sebab LOVE
 
sooo saya nampak sanagt2 KENAPA KALAU KITA NAK BERJAYA DALAM BISNES SHAKLEE ni, kita kena ada LOVE
 
saya nampak upline2 saya yang berjaya menyentuh jiwa banyak orang, mereka ni lah yang berjaya, sebab mereka ada LOVE..
 
kak Cery Shareeza Nazri betapa banyak LOVE dia bagi sepanjang masa dia dengan Shaklee, betapa dia practice LOVE tu, betapa sampai hari ni kita masih ingat LOVE dia pada kita masa dengan SHAKLEE dulu…
 
Kak Lyna Noh betapa dia banyak give LOVE kepada team, betapa dia LOVE dengan apa dia buat… betapa banyak dia sentuh hati kita dengan LOVE
 
 
so sebenarnya rahsia nak berjaya dalam Shaklee ni adalah kena ada LOVE
 
 
LOVE kepada apa ya?
 
1) LOVE kepada diri sendiri. sebab bila kita LOVE diri kita, kita akan jumpa ALLAH, sebab diri kita didalamnya ada CONNECTION DENGAN ALLAH… kena cari, kena jumpa yang ni, kena banyak2 bangun solat malam, bersendiri memuhasabah diri, cari masa bersendiri, sebab bila duk sendiri sorang2 tengah2 malam, masa takda sapa, masa tu inshaaALLAH kita “berjumpa” dengan ALLAH…
 
2) LOVE apa yang ALLAH bagi pada kita. Family kita, kesihatan kita, tubuh badan kita, MASA yang kita ada. Macam mana nak LOVE semua ni? Iaitu dengan BUAT YANG TERBAIK dengan apa yang ALLAH pinjamkan ni.
 
 
Untuk keluarga adakah kita dah buat yang terbaik atau kita acah2 sayang je?
 
 
Dengan MASA yang kita ada adakah kita manfaatkan betul2?
 
Dengan TUBUH BADAN YANG SIHAT ni adakah kita guna dan manfaatkan sebaiknya?
 
 
Selagi kita tak buat ni betul2, memang kita takkan dapat kejayaan tu… bukan dalam Shaklee aje, dalam semua perkara pun kalau ni tak buat, memang sangkut…
 
 
 
3) LOVE dengan apa yang kita buat. dah kita buat Shaklee, kita kena LOVE the product and the company, macam mana nak timbul LOVE, kena KENAL dulu, kena FEEL the soul yang ada dalam Shaklee
 
 
4) LOVE the people in the business. Kena SAYANG orang2 yang ada dalam bisnes kita. Upline kita, downline kita, sidelines kita, sebab mereka semua ni pun datang dalam ni dengan satu LOVE, diorang ada BIG WHY, ada sesuatu yang diorang nak dalam hidup. sebab tu diorang hadir dalam hidup kita n Shaklee
 
Terpanjang pulak post akak petang2 ni
 
 
Automatik dah jadi entry blog..
 
 
 
Bisnes Shaklee Bisnes Online Mudah Modal Rendah Income 6 Angka

Bisnes Shaklee Bisnes Online Mudah Modal Rendah Income 6 Angka

Bagi saya Bisnes Shaklee adalah Bisnes Online Terbaik & Bisnes Online Dari Rumah yang boleh dimulakan dengan Modal Rendah RM150 dah boleh start Buat Bisnes Shaklee secara SERIUS. Bisnes Shaklee menawarkan peluang EXTRA INCOME / income sampingan malah income utama untuk mana-mana Pengedar Shaklee yang FOKUS dan serius membina Bisnes Shaklee.

Antara aktiviti Bisnes Shaklee dalam team SuperStarzFamily.

 

Bisnes Shaklee : Bisnes Online Terbaik & Bisnes Dari Rumah Dengan Modal Rendah.

Ini berdasarkan pengalaman saya sendiri sejak 1997 menyaksikan ribuan Pengedar Shaklee yang berjaya mencapai kehidupan yang amat baik asbab ikhtiar Bisnes Shaklee.

Saya sendiri dah 5 tahun jalankan Bisnes Shaklee. Mula-mula saya hanya Pengguna Shaklee je. After 16 tahun setia menggunakan Shaklee, barulah saya tergerak hati nak Buat Bisnes Shaklee pada May 2013. Alhamdulillah pada tahun sama saya berjaya rank up sebagai Master Coordinator.

Pada mulanya suami saya tak involve pun dalam Bisnes Online ni. Saya buat semuanya sorang-sorang. Sampailah bila saya berjaya dapat income RM10,000++ barulah suami terbuka mata. Terus resign kerja beliau pada bulan sama saya raih income 5 angka dalam Shaklee.

Alhamdulillah sehingga hari ini, dah 5 tahun kami suami isteri menjalankan Bisnes Shaklee di samping menjaga dan menguruskan sendiri 6 anak kami dalam Kuala Lumpur ni alhamdulillah

ID SHAKLEE - NOMBOR ID SHAKLEE - ID SHAKLEE MALAYSIA - GUNA ID SHAKLEE

Ini Nombor ID Shaklee kami. Anda yang nak jadi anak didik kami, pastikan anda Daftar Jadi Ahli Shaklee bersama kami. Kena Guna ID SHAKLEE kami tu semasa mendaftar ya.

 

Berapa BONUS Seorang Master Coordinator Shaklee Malaysia

Rupanya ada juga orang search tentang Berapa Bonus Seorang Master Coordinator Shaklee.

Saya boleh katakan, paling rendah pun, at least RM27,000 sebulan la..

Saya sendiri pernah tengok income atau Bonus Seorang Master Coordinator Shaklee ni mencecah RM1 Juta.

Tapi sebenarnya kan, sebesar-besar mana pun income kami dalam Shaklee, sebenarnya kami pun bermula dengan income RM2000 dulu.

Lepas tu baru kami grow dengan jaya dan cemerlangnya sampai hari ni alhamdulillah.

Ni saya belanja sikit beberapa slip Bonus Shaklee dari peringkat Supervisor Shaklee sampai Master Coordinator Shaklee.

BISNES ONLINE DARI RUMAH, BISNES SHAKLEE, BISNES ONLINE MODAL RENDAH

BISNES ONLINE DARI RUMAH, BISNES MUDAH, BISNES ONLINE MODAL RENDAH

BISNES ONLINE DARI RUMAH, BISNES SHAKLEE, BISNES ONLINE MODAL RENDAH

BISNES ONLINE DARI RUMAH, BISNES MUDAH, BISNES ONLINE MODAL RENDAH

BISNES ONLINE DARI RUMAH, BISNES SHAKLEE, BISNES ONLINE MODAL RENDAH

BISNES ONLINE DARI RUMAH, BISNES SHAKLEE, BISNES ONLINE MODAL RENDAH

BISNES ONLINE DARI RUMAH, BISNES SHAKLEE, BISNES ONLINE MODAL RENDAH

BISNES ONLINE DARI RUMAH, BISNES SHAKLEE, BISNES ONLINE MODAL RENDAH

 

 

Untuk menyertai Bisnes Shaklee dengan kami, boleh call kami 013-3176999 atau whatsapp kami :
>>  KLIK SINI UNTUK WHATSAPP KAMI <<

 

SaveSave

Bisnes Shaklee Online : Alhamdulillah Fatin Fasihah New Coordinator Shaklee

Bisnes Shaklee Online : Alhamdulillah Fatin Fasihah New Coordinator Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim, Alhamdulillah segala puji pujian dan jutaan kesyukuran dipersembahkan kepada ALLAH atas segala nikmat yang berlimpah ruah yang dicurahkan ke atas kami… Semalam hari terakhir November 2016 adalah merupakan hari yang paling bersejarah dalam seluruh karier saya sebagai Pengedar Shaklee sepanjang saya buat Bisnes Shaklee. Lebih bersejarah dari semasa saya menaiki rank tertinggi dalam Shaklee sebagai Master Coordinator Shaklee pada tahun 2013.
text-here
 
 
Kerana semalam 3 orang anak didik dalam team #SuperStarShaklee telah berjaya memecahkan rekod naik rank dalam masa kurang 2 minggu,
 
dan paling bersejarah adalah kerana Fatin F. Mazelan telah berjaya menaiki rank sebagai Coordinator Shaklee dengan 3 leader kuat yang beliau bimbing dan pimpin dalam team TEA.
 
Fatin, seorang pegawai bank internatinal yang memilih untuk meletakkan jawatan sebagai pegawai bank untk fokus menjaga anak-anak di rumah.
 
Sambil menjaga 3 anak-anaknya tanpa bibik dan pembantu, Fatin menjalankan bisnes Shaklee secara online dari rumah.
 
Alhamdulillah berkat usaha dan sungguh-sungguh Fatin dalam bisnes ini, beliau dianugerahkan ramai leader hebat dalam organisasi beliau, TEA SHAKLEE <3
 
 
Sujud syukur kepada ALLAH atas nikmat dan anugerah ini, terima kasih ALLAH kerana menaikkan rank Fatin sebagai Coordinator….
 
 
Tahniah kepada Fatin atas kesabaran dan ketabahan melalui cabaran-cabaran dalam bisnes selama ini…
 
Tahniah kepada seluruh team TEA kerana berjaya bersama-sama dengan Fatin dalam menaikkan jualan sehingga melebihi RM40,000 pada bulan lepas…
 
 
 
Tahniah seluruh team TEA yang dipimpin oleh Fatin, dan terima kasih atas inspirasi ini…
 
Alhamdulillah terima kasih ALLAH
 
 
 
Alhamdulillah, thummalhamdulillah….
 
 
 
 
Tahniah juga kepada semua top leaders lain yang sangat cemerlang, dengan jualan pecah rekod sepanjang 2016, mungkin bulan December ni lagi pecah rekod sebagai menutup tirai 2016….
 
 
 
Alhamdulillah terima kasih ALLAH
 
 
 
Selamat datang kepada semua ahli baru yang bernaung dengan team TEA mahupun #SuperStarShaklee
 
 
InshaaALLAH anda adalah NEXT 5 figure earner dari rumah.
 
 
Terima kasih juga diucapkan kepada mentor yang membimbing kami, kak Lyna Noh dan kak Norita Idris, dan tidak dilupakan sehingga akhir hayat, kak Cery juga <3
 
 
Alhamdulillah,terima kasih ALLAH

Kenangan Buat Bisnes Shaklee : Magic ALLAH Berikan Bila Kita Yakin

Pada tahun 2013, masa saya saya target naik Key Coordinator (jualan mesti minimum RM100,000),

dari 4 leaders saya kena lahirkan 7 leaders…. mana nak korek? saya bukannya ada leaders banyak macam tu,

entah saya pun tak tahu… saya serahkan kepada ALLAH, sehingga saat 3 hari sebelum closing, nampak macam takde harapan nak naik rank Key Coordinator….

saya dah tak tahu apa nak buat, saya hanya tahu saya asyik berdoa dan berdoa minta ALLAH sampaikan juga saya ke Key Coordinator…

saya short 2 leaders masa tu

maka siang tu saya pun buat satu perkara yang tak pernah saya buat,

saya pergi ke klinik-klinik dan hospital berdekatan saya

di kawasan Bandar Tun Razak, HUKM, klinik private dan KKIA, Hospital Tawakkal, semua saya redah, saya bagi flyers, duduk situ dengan anak dari pagi sampai kena halau…

ya saya kena halau sebab edar flyers

saya pergi cafe hospital dan kiosk, minta tokey masukkan flyers dalam paper

Tu ikhtiar saya di waktu siang

waktu malam, saya tak boleh tidur, saya hanya doa dan doa, lepas tu dapat idea,

sebelum tu saya cakap dengan ALLAH, ya ALLAH KAU tahu aku betul2 nak, sebab tu aku ikhtiar gini, KAU tolong aku ye ALLAH…

saya PM semua kawan-kawan yang kenal saya di FB

saya offer beli Collagen Shaklee masa tu….

beratus-ratus orang saya PM pada jam 3 pagi, sebab saya segan nak pm pagi, saya pm tengah2 malam gitu…

result? kosong-kosong-kosong

takde sorang pun yang saya PM tu beli, tiada seorang pun…

Tapi lepas tu MAGIC HAPPENED

24 jam sebelum closing, pada malam jam 12 lebih masa tu, seorang kawan FB yang saya tak kenal beliau dan beliau pun kenal saya di FB saja, submit order RM11,000

ya beliau order RM SEBELAS RIBU dari saya yang beliau tak kenal pun…

kenapa banyak sangat order?

sebab dulu sabah dan sarwak harga produk mahal sikit dari semenanjung

dan kebetulan beliau orang sabah turun Penang, nak beli Shaklee untuk adik beradik n family yang ada di Sabah, dari Ranau sampai Semporna, Tawau dan Lahad Datu

sebab tu total sampai RM11,000

alhamdulillah, menangis saya masa sujud syukur

saya betul2 rasa ALLAH ada di urat merih saya masa tu

ya ALLAH ada sangat dekat dengan saya masa tu

satu perasaan yang saya tak tahu nak gambarkan,

sampai hari ni saya masih boleh rasa perasaan dekat itu…

alhamdulillah, lepas dapat order RM11,000 dari kak Fida tu, esoknya masa closing, berderu-deru order masuk, sampai total order pada hari closing RM23,000

masa saya nak bayar di kaunter, account saya dah kena freeze, ya cabaran lagi, masa tu dah malam jam 8

macam mana nak buat?

sekali lagi ALLAH tolong saya

upline saya Master Haji Roslan pinjamkan cheque RM23,000

macam tak percaya kan, orang boleh percaya nak pinjamkan cheque berpuluh ribu gitu

orang boleh percaya nak transfer RM11,000 kepada saya yang dia kenal di FB sahaja

macam tak logik kan?

ya sahabat, yang tak logik tu la yang berlaku kepada saya,

yang saya sangat kenang dan ingat sehingga hari ini

betapa ALLAH sangat2 mengkabulkan doa

bukannya saya ada amal extra, ilmu menarik atau menjemput rezeki yang bombastic ke?

takde pun semua tu

yang saya ada hanyalah YAKIN TANPA BERBELAH BAGI kepada ALLAH

ALLAH tahu saya sangat nak naik rank sebab saya nak hantar mak ayah saya pergi umrah

ALLAH tahu WHY saya

dan ALLAH tahu KEINGINAN SAYA YANG MEMBARA

maka ALLAH bagi

mula2 DIA uji

lepas tu DIA bgi

semua peristiwa kehidupan yang saya lalui.,dari kisah masa Ibrahim dulu, dan kisah2 saya dalam Shaklee ni, menjadikan saya sangat berasa yang saya tidak punya apa selain ihsan dan belas kasihan / rahmat ALLAH yang membuatkan saya masih hidup dan berada di sini…

Saya sangat yakin kepada ALLAH yang maha memberi, maha mendengar dan maha mengkabulkan doa

diri saya sendiri adalah seorang yang bodoh, lemah lagi tidak berdaya, lalu saya serahkan diri saya total kepada ALLAH, biarlah ALLAH yang uruskan segalanya,

jika saya ada hajat, saya hanya SUBMIT kepada ALLAH dengan sabar dan solat, dengan yakin dan tawakkal

bila tiba masanya saya yakin ALLAH bagi

ALLAH baik

ALLAH hebat

ALLAH sangat penyayang

apa DIA bagi pada saya

itulah yang terbaik pada saya

terima kasih ALLAH atas tarbiyah dan kasih sayang ini

saja saya share semula

sebab malam ni hujan dan saya rasa sangat romantik mengingatkan ALLAH memberi rasa dingin dan sejuk saat saya tak boleh pasang air cond sebab alahan saya menyebabkan saya muntah dan asthma dengan bau air cond….

terima kasih ALLAH

semoga tulisan ini menjadi asbab untuk ALLAH pandang saya dengan rahmatNYA saat saya di hisab di akhirat

terima kasih kepada semua yang sudi membaca

yang baik tu semuanya ALLAH yang punya

yang buruk itu memang saya sebab saya memang hamba yang tiada kelebihan dan kebaikan kecuali apa yang ALLAH takdirkan baik dan lebih