10 Doa selepas tahiyat akhir sebelum salam dalam solat

10 Doa selepas tahiyat akhir sebelum salam dalam solat

Pada 28 Ramadhan yang lalu, tazkirah selepas tarawih disampaikan oleh Ustaz Mohamad Subki Al-Hafiz, pengetua Ma’ahad Tahfiz wal Qiraat, Repek, Pasir Mas Kelantan. Antara perkata paling menyentuh hati saya sepanjang tazkirah itu ialah reminder dari ustaz berkenaan bacaan doa sesudah tahiyat atau tasyahud akhir sebelum memberi salam dalam solat.

 

hqdefault

 Ustaz Mohammad Subki Abdurrahman – terpegun mendengar ceramah beliau, banyak ilmu baru yang saya belajar. Alhamdulillah

Kata Ustaz, antara waktu doa paling mustajab selain dari semasa kita bersujud, ialah bila kita berdoa selepas selesai membaca Tahiyyat akhir, iaitu selepas je bacaan :

 في العالمين إنك حميد مجيد

Kita sambung dengan doa yang khusus yang diamalkan oleh Nabi Muhammad saw sepanjang hayat baginda.

Semasa saya sekolah pondok dulu memang saya ada belajar doa ini, dan dulu pun pernah amalkan,tapi bila dah keluar dari pondok, tak amal dah….huhuhu..rugi rugi rugi

Di kesempatan ni suka saya nak tulis semula doa-doa yang pernah saya belajar dan juga yang baru saya belajar buat rujukan saya sendiri dan anak-anak saya satu hari nanti inshaaALLAH.

Ada beberapa doa yang boleh dibaca selepas tahiyyat akhir sebelum memberi salam dalam solat. Ini berdasarkan beberapa hadis sahih yang diriwayatkan oleh perawi hadis yang juga merupakan sahabat Nabi Muhammad saw.

Berikut adalah doa-doa tersebut  :

 

 

1) Doa pertama berdasarkan hadis riwayat Imam Muslim

اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ عَذَابِ جَهَنَّمَ ، وَمِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ ، وَمِنْ فِتْنَةِ الْمَحْيَا وَالْمَمَاتِ ،

 وَمِنْ شَرِّ فِتْنَةِ الْمَسِيحِ الدَّجَّال

Dan mafhumnya :

Ya Allah! Aku berlindung denganMu daripada azab neraka jahanam, daripada azab kubur, daripada fitnah kehidupan dan kematian, dan daripada kejahatan fitnah dajjal.

 

2) Doa kedua berdasarkan hadis riwayat Imam Al-Bukhari. (sangat baik diamalkan jika kita ada situasi hutang- termasuk saya…huhuhu)  :

 

 

اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ فِتْنَةِ الْمَسِيحِ الدَّجَّالِ ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ فِتْنَةِ الْمَحْيَا وَفِتْنَةِ الْمَمَاتِ ، اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْمَأْثَمِ وَالْمَغْرَمِ

 

Dan mafhumnya :

Ya Allah! Aku berlindung denganMu daripada azab kubur, aku berlindung denganMu daripada fitnah Dajjal, aku berlindung denganMu daripada fitnah kehidupan dan kematian. Ya Allah! Aku berlindung denganMu daripada dosa dan hutang.

 

 

3) Doa ketiga berdasarkan hadis riwayat Imam Al-Bukhari juga. Doa yang ini amat baik untuk melupuskan sifat mazmumah yang ada pada diri kita. :

 

اَللَّهُمَّ إِنِّيْ أَعُوْذُ بِكَ مِنَ الْبُخْلِ، وَأَعُوْذُ بِكَ مِنَ الْجُبْنِ، وَأَعُوْذُ بِكَ مِنَ أَنْ أُرَدَّ إِلَى أَرْذَلِ الْعُمْرِ، وَأَعُوْذُ بِكَ مِنَ فِتْنَةِ الدُّنْيَا وَعَذَابِ الْقَبْرِ.

Dan mafhumnya :

“Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepadaMu dari bakhil, aku berlindung kepadaMu dari penakut, aku berlindung kepadaMu dari dikembalikan ke usia yang terhina, dan aku berlindung kepadaMu dari fitnah dunia dan siksa kubur.

 

4) Doa keempat berdasarkan hadis riwayat Imam Abu Daud dan Imam An-Nasaie. Doa yang amat baik untuk memohon ALLAH jadikan kita hambaNYA yang bersyukur dan sentiasa mengingatiNYA :

 

 اَللَّهُمَّ أَعِنِّيْ عَلَى ذِكْرِكَ، وَشُكْرِكَ، وَحُسْنِ عِبَادَتِكَ.

Dan mafhumnya :

“Ya Allah! Berilah pertolongan kepadaku untuk mengingatiMu, bersyukur kepadaMu dan ibadah yang baik untukMu

 

 

5) Doa kelima berdasarkan hadis riwayat Imam An-Nasaie.

 

اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا عَمِلْتُ ، وَمِنْ شَرِّ مَا لَمْ أَعْمَلْ

 

 

 :Dan mafhumnya

Ya Allah! Aku berlindung daripada kejahatan yang telah aku lakukan, dan daripada kejahatan lakukan

6. Doa yang keenam. Doa ini untuk memohon ALLAH mudahkan urusan hisab / perbicaraan kita di mahkamah ALLAH di akhirat nanti.

 

اللهم حَاسِبْنِي حِسَابًا يَسِيرَا

 

Dan mafhumnya :

Ya Allah! Hitunglah aku dengan perhitungan yang mudah.

 

 

7. Doa yang ketujuh dari riwayat Imam Bukhary. Doa ini adalah doa taubat. sesuai sangat dibaca selepas membaca tahiyyat akhir dalam solat taubat.

اللَّهُمَّ إِنِّي ظَلَمْتُ نَفْسِي ظُلْمًا كَثِيرًا وَلَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ ، فَاغْفِرْ لِي مَغْفِرَةً مِنْ عِنْدِكَ ، وَارْحَمْنِي إِنَّك أَنْتَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ

 

Dan mafhumnya :

Ya Allah! Sesungguhnya aku telah banyak menzalimi diriku sendiri. Tiada yang dapat mengampunkan dosa-dosa kecuali Engkau, maka ampunilah diriku dengan keampunan yang Engkau miliki. Rahmatilah aku. Sesungguhnya Maha Pengampun dan Penyayang.

 

 

8. Doa kelapan  dari riwayat Imam Abu Daud.

 

اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ يَا اللَّهُ الْأَحَدُ الصَّمَدُ الَّذِي لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ ، أَنْ تَغْفِرَ لِي ذُنُوبِي إِنَّكَ أَنْتَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ

Dan mafhumnya :

 

Ya Allah! Aku memohon kepada Mu. Ya Allah Yang Maha Esa Yang… Yang Tidak Melahirkan dan Tidak Dilahirkan, dan tidak ada yang setara dengannya, Engkau ampunilah dosa-dosaku. Sesungguhnya Engkau Maha Pengampun dan Penyayang

 

 

9. Doa kesembilan riwayat Imam Abu Daud. Doa inilah yang saya belajar dan amalkan dulu…hihihi.

 

اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِي مَا قَدَّمْتُ وَمَا أَخَّرْتُ ، وَمَا أَسْرَرْتُ وَمَا أَعْلَنْتُ ، وَمَا أَسْرَفْتُ ، وَمَا أَنْتَ أَعْلَمُ بِهِ مِنِّي ، أَنْتَ الْمُقَدِّمُ وَأَنْتَ الْمُؤَخِّرُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ

 

Dan mafhumnya :

 

Ya Allah! Ampunilah aku untuk apa yang telah aku (lakukan) di masa lalu dan apa yang akan aku (lakukan) di masa hadapan, apa yang aku (lakukan) secara tersembunyi dan apa yang aku (lakukan) terang-terangan, apa yang telah aku berlebih-lebihan, dan apa-apa yang lebih Engkau ketahui berbanding diriku sendiri. Engkaulah Yang Mendahului dan Engkaulah Yang Mengakhiri.

Tiada yang berhak disembah melainkan Engkau.

 

 

 

10. Doa kesepuluh dari hadis riwayat imam Abu Daud juga, doa memohon dimasukkan ke syurga dan diselamatkan dari neraka

 

اَللَّهُمَّ إِنِّيْ أَسْأَلُكَ الْجَنَّةَ وَأَعُوْذُ بِكَ مِنَ النَّارِ

Dan mafhumnya :

“Ya Allah! Sesungguhnya aku mo-hon kepadaMu, agar dimasukkan ke Surga dan aku berlindung kepadaMu dari Neraka.

 

Alhamdulillah berjaya juga mengumpulkan 10 doa-doa yang diamalkan oleh Nabi Muhammad saw selepas membaca tasyahhud / tahiyyat akhir dan sebelum memberi salam.

Semoga perkongsian ini menjadi asbab kita semua mendapat redho dan rahmat ALLAH dan terlepas dari siksa kubur, siksa mahsyar semasa hisab dan siksa neraka….

 

amiiin

 

Selamat bercuti di Syawal ketiga hari ini ^_^

 

Kempen Jom Potong Astro

Kempen Jom Potong Astro

Kempen bercerai dengan ASTRO : ‪#‎jompotong‬ dan ‪#‎jompotongastro‬

Satu masa dulu P1 Wimax pernah lancarkan kempen kasi potong ke atas TM Streamyx

Menurut sumber orang dalaman TM

Kempen berkenaan amatlah berkesan sehingga menimbulkan tekanan ke atas TM bila semakin ramai orang nak potong line TM untuk bertukar kepada P1 Wimax

image001

Waktu itu kadar customer yang memasuki TM Point untuk memotong perkhidmatan Streamyx meningkat sehingga 90%

Sehingga TM terpaksa mengambil khidmat seorang pakar NLP Malaysia untuk mengajar staff TM di front line desk untuk berhadapan dengan customer yang nak potong TM Streamyx dan buat NLP ke atas mereka sehingga mereka yang nak potong tu bukan sahaja tak jadi potong, tapi upgrade pulak ke service lagi mahal

ok tu cerita lain

jangan tanya saya sapa pakar NLP tu sebab confirm saya takkan cerita

coz ni cerita tentang isu lain.

Intipati dari peristiwa di atas ialah betapa kuat dan berkesannya tindakan pengguna yang dilakukan secara beramai-ramai (berjemaah) ke atas satu-satu syarikat / perniagaan / service (perkhidmatan)

Perkara yang sama boleh diulang ke atas semua issue yang melibatkan hubungan pengguna – pengeluar.

jom potong astro

NOW, Malaysia….

Are you ready to repeat the same campaign #jompotong ke atas astro pulak?

Ada hikmahnya bila umat melayu lemah dalam mencipta

dan hanya kuat sebagai pengguna

tanpa pengguna

tanpa pembeli

matilah pengeluar

pengguna boleh menggunakan any reliable source untuk survival

tapi pengeluar masih perlukan pengguna/pembeli untuk survival

so kalau kita sebagai pengguna tak gunakan POWER ini, sangat rugilah kita….

takkan mati kita jika tak makan barang keluaran israel zionist

takkan jadi gila pun kita kalau tak tengok ASTRO yang ada JV dengan zionist

Melainkan anda sendiri pilih untuk rasa begitu.

Jadi, apakah pilihan anda?

#jompotongastro

Things you should know about why israel kills palestinians

Things you should know about why israel kills palestinians

I am watching the whole world from various belief :

the christians
the jews
the non Muslims

standing in solidarity for Gaza….

some non Muslim friends are running food-pack aid for Gaza citizens

You will be surprised how much they care and act fastly towards this issue

Please keep on sharing

Gaza really need us

FYI israeli doesnt kill the Palestinians because they are Muslim

but they (the israeli) kill them in order to wipe off any non-zionist people from the land (they believe palestine is the promised land from ALLAH to them)

that is why they continously killing the Gaza citizens and attacking/killing children and women.

if you think its because of Gaza is a Muslim territory, you are wrong

if you are a non zionist caucasian / asian / malay / chinese / indian /arab and you reside in palestine, the israeli will still kill you and wipe-off your entire family from the land

according to the zionist, those who are non zionist is just an animal as same as cows,chickens, pigs and doesnt have the right to live in this world!

capture-20140729-081616

May this enlightenment open your eyes and make you realize what actually israel/zionist issue is all about….

——

Please spread the knowledge so that the non-Muslim in Malaysia get a proper information about this issue. Help people to get helped and to be helped.

Will write the Bahasa Malaysia version soon.

Meanwhile, selamat hari raya aidilfitri to all my blog readers….

Monolog seorang hamba yang lesu imannya

Aku singgah ke rumah saudara dekatku untuk menyampaikan beberapa hadiah yang dikirimkan oleh tuan aku buat saudara aku ni.

Aku singgah pun tak lama, sebab tuan aku bagi masa 30 minit je untuk selesaikan semua amanah aku.

Namun, tak sampai 10 minit aku duduk, saudara aku dah sibuk sebut tentang kawannya yang akan datang lagi 20 minit dari sekarang.

Tak habis-habis saudara aku ni membuat persediaan menyambut tetamu yang bakal datang lagi 20 minit.

Aku yang sedang duduk di rumahnya ini dibiar saja, hadiah yang dikirimkan oleh tuan aku pun tak dipandang langsung oleh saudara aku ni.

Tak berhenti dia memandang jam tangan dan mulutnya tak habis-habis menyebut tentang betapa seronoknya perasaan dia nak menerima tetamu yang akan datang selepas aku.
Kerana aku memegang amanah, aku tetap saja di rumahnya sehingga habis masa, sambil hadiah yang dikirim langsung tidak dipedulikan oleh saudara aku.

Lalu setelah 30 minit, aku beransur pergi.

Bersorak saudaraku menyambut kepergianku dan kedatangan tetamu yang ditunggu-tunggu itu dengan dentuman bunga api dan iringan lagu merdu.

Aku kembali kepada tuan aku,

Membawa hadiah yang tidak diendah oleh saudaraku.

Telah 31 tahun aku hadir dengan hadiah yang sama dan masa yang sama, begitu jugalah layanan saudaraku kepada aku.

Takpe, tahun depan aku pasti datang lagi, sama seperti waktu ini, bersama hadiah yang sama, dalam tempoh masa yang sama juga buat saudaraku.

 


Sehingga tiba saat, bila tuan aku mengatakan : 

sudah tiba masa saudaramu balik kepada AKU

semoga sebelum tiba waktu itu, saudaraku sempat menerima dan memanfaatkan hadiah yang di beri oleh tuan aku 

——–

 

Begitulah hakikatnya, bagaimana aku melayani Ramadhan yang hadir dengan jutaan rahmat kiriman ALLAH hadiah buat kita.

 

Tidak sabar sungguh aku nak menyambut Syawal

 

Tak putus mulut aku menyebut selamat hari raya sedang Ramadhan masih di sini.

 

Tak penat dan tak lelah aku membuat persiapan hari raya yang mana hari raya itu cuma sehari, namun aku sangat lelah untuk menyambut hadiah ALLAH yang ALLAH beri peluang selama 29 atau 30 hari.

 

Tiba saatnya di hari mati aku nanti, pasti menjerit roh aku memohon dikembalikan ke dunia untuk berpeluang bertemu Ramadhan, kerana aku sedar, dengan pendeknya umurku, dan buruknya amalanku, tanpa peluang keampunan dan rahmat yang ALLAH beri untuk aku guna sebaiknya dalam Ramadhan agar aku terlepas dari neraka,

 

aku seumpama sudah tahu, di sana nanti, di mana kedudukan aku..

 

ya ALLAH……ampunkan kami wahai ALLAH

 

ya ALLAH….terimalah segala amal soleh dan ibadah yang kami lakukan….

 

ya ALLAH, panjangkanlah umur kami agar dapat bertemu dalam Ramadhan tahun hadapan dan dapat bertemu dengan lailatul qadr dalam Ramadhan tahun hadapan dalam keadaan paling cemerlang di sisiMU….

 

amiiin

 

 

 

 

 

Monolog Seorang Hamba

Monolog Seorang Hamba

Bismillahirrahmanirrahim….

 

ya ALLAH aku mohon ampun atas segala salah silapku

 

ya ALLAH aku mohon keredhoanMU atas setiap bait penulisanku dalam blog ini

 

ya ALLAH jadikanlah setiap bait tulisan dalam blog ini menjadi asbab untuk au mendapat redhoMU dan pandangan rahmatMU

 

ya ALLAH jadikanlah blog ini memberi manfaat kepada para pembaca dan terutamanya memberi manfaat kepada anak-anakku dan kepada diriku samada ketika hidup atau setelah aku kembali kepadaMU

 

ya ALLAH ampunkanlah segala kesilapan dan dosaku sepanjang aku mengemudi blog ini dan seluruh social network yang ada.

 

ya ALLAH di hari Isnin ini aku memulakan sekali lagi langkahku dalam dunia logging dengan memohon keampunan dariMU

 

ampunkan aku ya ALLAH

 

redhoi ikhtiarku ya ALLAH

 

pandanglah aku dengan rahmatMU dan sentiasalah pimpin aku agar berada dalam redhoMU setiap detik dan denyut nadiku di setiap waktu

 

 

amiiin

—–

 

buat para pembaca

 

saya mohon maaf atas segala salah silap selama ini

 

maafkan saya

 

seorang yang sangat banyak dosa

 

 

562397_558618854159590_477572007_n

LUA NLP by Ateh Zuhairi Nopiah yang Super Awesome

LUA NLP by Ateh Zuhairi Nopiah yang Super Awesome

2 minggu lepas saya mengikuti program LUA NLP by Zuhairi Nopiah… LUA ni stand for Law of Universal Attraction manakala NLP stands for Neuro Linguistic Programming. Saya sangat syorkan sesapa yang ada isteri/suami/anak/bisnes untuk attend program ni. Nak tau kenapa? Kenalah baca sampai habis :)

 

with ateh

 Master Nine dengan Isteri tersayang : Cik Sal cantik ;)

Program selama 2 hari itu mendedahkan teknik-teknik yang bukan lagi rahsia untuk menjadi kunci magnet rezeki, kekayaan dan kebahagiaan.

 

LUA NLP ateh

 

Activate Aura Positive Melalui teknik gosokan

Rata-rata  yang hadir merupakan golongan “businessman”, namun program ini tidak khusus untuk bidang pernagaan, malah semua teknik yang diajarkan boleh digunakan oleh sesiapa sahaja.

ateh
Ateh Zuhairi in action

 

LUA di UKM

Para peserta program LUA  & NLP di Puri Pujangga, UKM

 

Banyak nak cerita tentang kebaikan dan keberkesanan program LUA NLP ini, tapi saya sharekan secara ringkas dalam preview di bawah ini.

Sekiranya anda merupakan seorang dari berikut :

1. Pendidik?
2. Pemimpin atau ketua?
3. Kaunselor?

4. Ibu atau bapa?
5. Pelajar?
6. Rakan?
7. Pekerja?
8. Usahawan?

InshaaALLAH inilah program yang wajib anda dan pasangan atau staff anda hadiri untuk berjaya dan bahagia.

Law of Universal Attraction* (LUA) & Neuro Linguistic Programming** (NLP) telah terbukti dapat membantu urusan dan pekerjaan seseorang menjadi lebih mudah dan berkesan!

Pelajari Teknik Praktikal untuk Menjadi MAGNET Rezeki, Kejayaan dan Ketenangan!

Dalam program ni kami belajar banyak teknik untuk activate magnet kaya dan bahagia antaranya melalui teknik LUA NLP :

1. Bagaimana untuk menjadi MAGNET KEKAYAAN dengan Teknik Dream Board

2. Bagaimana untuk menjadi MAGNET KEJAYAAN dengan Teknik NLP

3. Bagaimana untuk menjadi MAGNET KETENANGAN dengan Teknik 99.

4. Bagaimana untuk lebih mudah MENDIDIK dan cepat membina ‘RAPPORT’ dengan klien, bos, anak didik dan staf menggunakan Teknik Eye Accessing.

5. Bagaimana untuk MEMUDAHKAN URUSAN menggunakan Teknik Pernafasan Alpha (mencari parking tidak akan menjadi masalah lagi selepas ini!!! 

6. Bagaimana untuk sentiasa bersemangat dan POSITIF dengan menggunakan Teknik Inkantasi.

7. Bagaimana untuk ‘CLOSE DEAL’ $$$ menggunakan Teknik Matching & Mirroring!

Dan banyak lagi teknik-teknik LUA & NLP praktikal dan terkini bersedia untuk DIBONGKARKAN!…

Kandungan Program:

1. The Power of Intention
2. Kajian terkini tentang 3 persamaan orang yang kaya dan berjaya
3. The Power of LUA
4. TEKNIK-TEKNIK ‘ADVANCE’ Menjadi Magnet Ketenangan, Kejayaan dan Ketenangan
5. The Power of NLP
6. Membina pengaruh dan kredibiliti dengan NLP
7. Aplikasi NLP dalam pekerjaan dan kehidupan

Antara tokoh-tokoh yang menggunakan NLP ialah Dr Tengku Asmadi, Dr Azizan Osman, Adam Khoo dan Anthony Robbins.

Methodologi Kursus

a) NLP approach (Neuro Linguistic Programming)
b) Sentuhan nurani (high touch)
c) Peralatan berteknologi (high tech)
d) Pembelajaran melalui pengalaman (experiential learning)
e) Komunikasi pelbagai hala (interactive session)
f) Monolog diri (inner speech process)
g) Simulasi (simulation)
h) Sesi perkongsian pengalaman (sharing)
i) Berpandukan buku dan modul “LUA: Magnet Kebahagiaan” terbitan PTS Professional Publishing Sdn. Bhd.*

Kelainan dan keistimewaan program

Ramai yang mengetahui tentang Law of Attraction (LOA), namun pasukan kami adalah pasukan pertama di dunia yang mengkaji dan menulis buku tentang Law of Universal Attraction (LUA).

LUA merupakan kajian yang lebih mendalam daripada LOA kerana ia menjelaskan tentang ”The Universal Attractor”. Ia juga lebih bersifat menyeluruh dan ’syariah compliance’ kerana menjelaskan kenapa ada doa yang tidak dimakbulkan, selain mengupas isu hikmah di sebalik ujian.

Ia bukan sekadar membincangkan tentang konsep, malah turut memindahkan kemahiran (how to) kepada peserta. Antara teknologi-teknologi yang akan dipindahkan ialah:

1. Bagaimana untuk menjadi MAGNET yang sentiasa menarik kejayaan diri dan organisasi.
2. Bagaimana untuk memutuskan getaran negatif yang boleh menarik perkara-perkara yang tidak diingini dalam kehidupan dan pekerjaan.
3. Bagaimana untuk mempraktikkan teknik-teknik mudah dan berkesan dalam mencapai misi dan visi organisasi.

Selain itu, para peserta juga berpeluang untuk mengetahui perbezaan Law of Attraction (LOA) dan Law of Universal Attraction (LUA).

Modul penuh

Sebagai lanjutan daripada program ini, organisasi boleh mengikuti modul penuh program yang boleh dikendalikan selama 3 – 6 hari, mengikut kesesuaian dan keperluan penganjur.

Profail pengendali program:

Zuhairi Mohd Nopiah
www.zuhairinopiah.com

• Certified NLP Practitioner (NFNLP, U.S.A)
• Certified Master Professional Learning Facilitator (Master PLF)
• Certified PSMB Trainer (Kementerian Sumber Manusia)
• Founder of Law of Universal Attraction (LUA)
• Penulis Buku Law of Universal Attraction: Magnet Kebahagiaan
(Ditulis bersama Tuan Amin Idris, pengacara TV Al-Hijrah)

Ni antara feedback dari peserta yang pernah menghadiri program sama :

 

 

mohd nur firdaus
“Selepas kembali dari Latihan Intensif LUA (Law of Universal Attraction), saya bertambah yakin dan semakin berjaya!”

Tuan Mohd Nur Firdaus Mohd Arshad
Professional Trainer
In Saff Training Management & Consultancy
(amir_syuhada@yahoo.com.my)

 

 

 

 

 

 


dr asmadi
“Tuan Zuhairi Mohd Nopiah adalah merupakan seorang Profesional Trainer muda yang berjiwa besar. Ceramah dan training beliau fokus kepada ‘LOA adalah DOA’.

Beliau adalah trainer yang bernaung di bawah TAMRIN (Pertubuhan Perunding Latihan dan Motivasi Muslim Malaysia) yang mana saya adalah Presidennya.

Beliau mampu memberikan modul dan penyampaian yang segar kepada peserta. Jika tuan puan mencari trainer yang kreatif, inovatif dan ada kredibility maka saya amat berbangga mencadangkan beliau.”

DR TENGKU ASMADI TENGKU MOHAMAD
Presiden TAMRIN
(Pertubuhan Perunding Latihan dan Motivasi Muslim Malaysia)
MAP Training & Consultancy
(www.tengkuasmadi.com)

 

 

Sekiranya anda yang membaca ni berminat nak hadiri program ini, goo new for you guys, dalam masa terdekat ni Ateh akan buat program malah kali ni akan pergi from basic to  in-depth. Maklumat seperti dalam poster di bawah :

 

lua

 

 

Sekian sudah sharing saya kali ni

 

Maaflah atas segala kekurangan

 

Actually ini kali pertama saya menulis dalam blog >_<

 

InshaaALLAH di masa akan datang saya akan kerapkan lagi menulis.

 

Para blogger yang sudi membaca, salam perkenalan saya ucapkan :)